BG | EN

Жителите на Своге ще протестират на мястото на автобусната катастрофа заради състоянието на пътя

Снимка: архив, скрийншот NOVA TV

Протест на жителите на Своге ще се проведе тази вечер от 17 часа на мястото на автобусната катастрофа, при която загинаха 17 души, а 21 бяха ранени, съобщи БНР. Според предварителната информация, хората ще блокират натоварения участък, недоволни от лошото му състояние. Според тях въпреки ремонта, извършен от „Трейс груп“ преди две години, трасето е опасно, с лошо поставен асфалт и липса на сигурни предпазни съоръжения.

Констатации, за това че пътният участък е опасен са били направени и оповестени от Института за пътна безопасност още преди да стане трагичният инцидент. За повишен брой произшествия за сигнализирали и от пътната полиция. Пред NOVA жителите на района са разказали, че са подавали сигнали за много катастрофи в района. Но институциите не им обърнали внимание. Пътят бил тесен, а заради липсата на отводняване, коли и тирове се удряли през ден.

Днес Софийския окръжен съд предстои да гледа мярката за неотклоение на водача на автобуса Григор Григоров. Прокуратурата иска постоянното му задържане.  На Григоров, който е и собственик на автобуската фирма, бе подвигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на други 21.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините