BG | EN

Ефективно ли е управлението на зала за 50 млн. ще обсъждат на сесия в града под тепетата

Снимка: „Под тепето“

Управлението на многофункционалната спортна зала „Колодрума“ в Пловдив ще се обсъжда на следващата сесия на Общинския съвет в града под тепетата. По информация на пловдивското регионално издание „Под тепето“, общинският съветник Евелин Парасков внася питане до кмета за начина, по който се управлява съоръжението. В него се настоява за информация относно бюджета на специално създаденото за управление на залата общинско предприятие, приходите от залата и разходите за поддръжка, как се използват колоездачната писта, местата за паркиране и търговските площи, кое налага да се плащат още 700 хил. лв. за нов паркинг и какви мероприятия са предвидени на „Колодрума“ през тази и следващата, 2019 г.

„Според официалните данни на Община Пловдив „Колодрума“ струва 50 млн. лв., но през по-голямата част от времето залата стои заключена. Не мисля, че това е нормално. В навечерието на Европейска столица на културата въпросът за управлението на най-скъпото спортно съоръжение на Пловдив става още по-актуален“, мотивира се съветникът, цитиран от „Под тепето“.
Изданието го цитира и по отношение на информация от сайта на общинското предприятие за управление на залата, според която до края на годината има предвидени само пет събития, като едно от тях е конгрес на „Свидетели на Йехова“, а другото е Национална молитва за евангелистките общества от всички протестантски църкви в страната.

„За това ли трябваше да похарчим толкова много пари? Очевидно е, че залата не се използва, продължава да харчи общински пари за поддръжка и накрая ще хване паяжини. А най-странното е, че сайтът на предприятието ни уверява, че имало „правилен мениджмънт“ и щяло да повиши приходите в местния бюджет. Точно обратното се получава“, заявява още Парасков.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините