BG | EN

Ефективна присъда за пиян шофьор в Мездра

Снимка: пресцентър – прокуратура

Районна прокуратура – Мездра е постигнала споразумение със защитата на 38-годишния В. Томов, шофирал след употреба на алкохол по пътя от с. Върбешница в посока с. Боденец.

Следобед на 22.07.2017 г. подсъдимият В. Томов се връщал след гостуване на познати в с. Върбешница, където консумирал алкохол. Движел се с управлявания от него лек автомобил „Пежо“, където заедно с него пътувала и съпругата му. По пътя двамата се скарали и Томов я оставил на пътя да се прибира пеша.

На един от завоите, в близост до Върбешкия язовир, водачът изгубил управление над автомобила си и се ударил в намиращ се в непосредствена близост до пътното платно изоставен фургон. Живееща наблизо свидетелка на случилото подала сигнал на телефон 112 и изтичала при колата, за да окаже помощ на намиращия се в нея шофьор. Жената видяла излизащия от авариралото МПС водач, който бил видимо в нетрезво състояние и не можел да пази равновесие.

Томов се държал агресивно с пристигналите на място служители на РУ-Мездра и осуетил тестването му с техническо средство за употреба на алкохол. Впоследствие той бил придружен до Спешна помощ, където дал кръвна проба, чрез която е установено наличие на 2,15 промила алкохол в кръвта му.

В. Томов се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините