BG | EN

Ефективна присъда за пияния водач, тръгнал да води деца на екскурзия

Снимка: pixaby.com

Осем месеца затвор при първоначален общ режим получи водачът на автобус, тръгнал да вози деца от Златоград на екскурзия. Въпреки чистото съдебно минало на 48-годишния Сава Къснаков, Златоградският районен съд прочете днес ефективна присъда, информира регионалното издание „Отзвук“. Шофьорът е наказан да плати и глоба от 500 лева. Съдебният състав го лишава от правото да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Процесът е преминал по съкратеното съдебно следствие, като наказанието от 1 година е намалено с 1/3 заради признаването на фактите и обстоятелствата в обвинителния акт от подсъдимия. След прочитане на присъдата адвокатът на Къснаков е реагирал остро, отправяйки обвинения, че всичко е било нагласено.

„Отзвук“ припомня, че на 1 юни 2018 г. служители на полицейското управление в Златоград извършвали проверка за употреба на алкохол на водачи на автобуси, които потегляли от града за екскурзии с ученици. Около 69 деца от 3-ти и 4-ти клас на ОУ „Васил Левски“, 34-ма родители и 6 учители, тръгвали на двудневна екскурзия за Банско с посещение на Рилския манастир. Фирмата, организирала пътуването, е от Стара Загора – „Милениум травел“. Оказало се обаче, че единият от двамата шофьори е пиян. Сава Къснаков дори пристигнал в Златоград под въздействието на алкохол. Според показанията на тахошайбата на места по време на пътуването той карал автобуса със 110 км/час.

Къснаков днес признал, че пил предната вечер в Стара Загора. Мислил, обаче, че е изтрезнял и затова тръгнал с автобуса.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините