BG | EN

Емил Кошлуков е избран за директор на БНТ

Неприличният жест, който Емил Кошлуков си позволи в ефир стана повод за искане на оставката му. 
Илюстрация: Скрийншот от „Нова телевизия“
Неприличният жест, който Емил Кошлуков си позволи в ефир стана повод за искане на оставката му.
Илюстрация: Скрийншот от „Нова телевизия“

Емил Кошлуков е избран за генерален директор на Българската национална телевизия и ще управлява БНТ през следващите три години. Досега той беше програмен директор на телевизията, а в последните 2 месеца временно изпълняваше поста генерален директор, след отстраняването на Константин Каменаров, заради постановена срещу него присъда за шофиране в нетрезво състояние.

За него гласуваха 3 от петимата членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Кошлуков става директор на обществената телевизия с гласовете на Бетина Жотева – от президентската квота (посочена от Росен Плевнелиев) , Розита Еленова – от парламентарната квота (БДЦ на Христо Ковачки) и председателя на СЕМ София Владимирова (ГЕРБ).

Другият кандидат, получил номинации при финалното обсъждане е Сашо Йовков, който е спечелил подкрепата на Иво Атанасов (БСП) и Ивелина Димитрова – от президентската квотата (посочена от Румен Радев).

Останалите кандидати за директор на обществената телевизия баха Сашо Диков, Никола Тодоров, Кръстьо (Къци) Вапцаров, Явор Симов, Стоил Рошкев и Радослав Главчев.

По време на изслушването пред СЕМ Кошлуков е заявил, че няма да отговаря на критиките и само Бог може да го съди, защото е православен християнин, съобщи Медиапул.

Още при временното му назначаване Асоциацията на европейските журналисти – България излезе с остра позиция срещу избора.

Докато беше програмен директор на обществения канал БНТ 1, Кошлуков бе и водещ на обзорното предаване „Още от деня“, като в едно от изданията му показа среден пръст от екрана. Това доведе до протест пред сградата на телевизията и искане на оставката му. По-късно се извини за поведението си, а СЕМ наложи на БНТ глоба от 3 хил. лв..

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините