BG | EN

Електроразпределително дружество установи кражба на ток, равна на потреблението на 1000 домакинства

Илюстративна снимка: pixabay.com

Eлектроразпределителното дружество ЧЕЗ е установило рекордна кражба на електроенергия, равностойна на месечното потребление на 1000 домакинства в производствен цех в Плевен. Това се разбира от съобщение на компанията.

При поверка, направена на 25 септември т.г. с участието на служители на МВР., са били открити незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. По информация от присъстващи, обектът се използвал за производство и пакетиране на готова продукция.

По предварителни изчисления на ЧЕЗ – Разпределение загубите са в размер на 200 000 киловатчаса месечно, а количеството електроенергия е достатъчно за захранването на 1000 средностатистически домакинства.

Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството. От там не уточняват какво се произвежда в цитирания цех.

В борбата с кражбите компанията използва комплекс от високоефективни модерни методи -работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани под земята,отчитане по райони чрез балансови електромери, лабораторните коли, се посочва още в съобщението. Проверките ще зачестят.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините