Експертът, подписал разрешението за подпорна стена в защитената местност „Алепу“ ще оглави РИОСВ-Бургас

За година свлачището край плажа „Свети Тома“, който е продължение на известния шофьорски плаж от филма „Оркестър без име“, при Алепу е брегоукрепено с четириетажна масивна сграда на груб строеж.
Снимка: Фейсбук/Бетономорие

Експертът, подписал разрешението за противоречивата подпорна стена в защитената местност „Алепу“, ще оглави поне временно регионалната екоинспекция в Бургас, съобщава БНР. Таня Манолова заменя на поста Детелина Иванова, която беше освободена със заповед на министъра на околната среда и водите Асен Личев.

Таня Манолова е дългогодишен заместник-директор на регионалната екоинспекция в Бургас. От 2014 година за кратко беше назначена за директор след отстраняването от поста на Антони Иванов.

За Таня Манолова се знае, че тя е експертът, подписала разрешенията за строителството на скандалната подпорна стена и в хотелския комплекс в защитената местност „Алепу“.

По случая се води разследване защо тези разрешения са издадени без да бъде извършена оценка за въздействието върху околната среда на проекта.

Сега Таня Манолова ще заеме ръководен пост в екоинспекцията до провеждането на конкурс.

Вчера стана ясно, че досегашният директор на институцията Детелина Иванова е уволнена, защото е отменила заповед, забраняваща строителството в местността „Каваците“, в която попадат къмпингите „Веселие“ и „Смокиня“.

Очаква се по-късно днес Детелина Иванова да направи изявление пред медиите.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам