BG | EN

Природозащитници започват информационна кампания в защита на Национален парк Пирин  

Снимка: pixabay.com

Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ ще проведат информационна кампания в защита на Национален парк Пирин в 9 града на България. Срещите започват днес от Пловдив, Стара Загора и Хасково и се организират с подкрепата на гражданите, които протестираха през цялата първа половина на годината срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО и опитите на практика да се унищожи защитения му статут, съобщават в страницата си в интернет от екоорганизацията.

В събитието в социалните мрежи на организаторите се казва, че до края на месец октомври предстои да излезе окончателно решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин. „През последните месеци протестите на открито затихнаха, но това не означава че битката е приключила. На срещите ще обсъдим с гражданите, които протестираха, как продължаваме кампанията и какви са екологичните проблеми в техния град, които ги вълнуват. Продължаваме да се борим с пълна сила ден след ден, дело след дело.“, пишат от „За да остане природа в България“.

В сряда информационната кампания ще продължи в Русе, Пазарджик и Казанлък, а в четвъртък – в Бургас, Благоевград и Сливен.

В следващите седмици ще се проведе и втора вълна на информационното турне за Национален парк Пирин в още български градове. Специално информационно събитие е планирано за София и протестиращите градове в чужбина, става ясно още от информацията на страницата на „За да остане природа в България“ .

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините