BG | EN

Автори

Венелина Попова

Дългогодишна журналистка в програма „Хоризонт“ на БНР, кореспондентка от Стара Загора. Носителка на наградата „Паница“ за гражданска доблест. За свои разследвания е минала през два съдебни процеса, и двата с оправдателни за нея присъди. Вярва в силата на независимата и честна журналистика.

e-mail: venelinapopova@gmail.com

Дияна Желязкова

Собственик и главен редактор на информационния сайт Radian.bg. Работи като журналист от 1987 г. Ръководила е екип на регионалния вестник „Шуменска заря“, била е кореспондент на БТА. Диана има опит като директор на местната „Телевизия Шумен“, като автор и водещ на телевизионни предавания и като кореспондент на национални телевизионни канали. Тя е носител на многобройни журналистически отличия.

e-mail: jeliazkovadiana@gmail.com

Елена Павлова

Елена Павлова е журналистка в смолянския вестник „Отзвук“ от 2001 г. Професионалният й интерес е свързан с правораздаването. Публикувала е редица информации и разследвания, свързани със знакови съдебни дела. Елена е носител на годишната награда на Съюза на юристите в България за публикации на правна тематика в регионални медии.

e-mail: eli_di7@abv.bg

Емилия Димитрова – Данкова

Завършила „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От дипломирането си работи като журналист, а от 2015 г. развива собствен сайт за новини от Севлиево и региона. Била е главен редактор на вестник „Севлиево днес“, журналист във вестник „Росица“ и отговорен редактор на новините в кабелна телевизия „Киви-ТВ“ в Севлиево. От 2015 г. е координатор на „Програма Достъп до информация“ за област Габрово. Емилия Димитрова – Данкова е носител на наградата „Златен ключ“ на „Програма Достъп до информация“ за 2018 г. и носител на наградата "Червена линия" на Антикорупционния фонд в категория "Регионална журналистика" за 2023 г.

e-mail: emiliad@abv.bg

Димитър Пецов

Журналист на свободна практика и граждански активист от Силистра. Носител на наградата „Златен ключ“ на „Програма Достъп до информация“ за гражданин, най-активно използвал правото си за достъп до обществена информация.

e-mail:petzoff@abv.bg

Иван Атанасов

Иван Атанасов е издател и главен редактор на електронното и печатното издание „Сакарнюз“. Занимава се с журналистика от 1996 г. Има публикации в почти всички централни медии.

e-mail: iv_atanassov@yahoo.com

Мариета Димитрова

Мариета е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работила е като репортер- кореспондент за предаването „Господари на ефира“ в Благоевград и областта. Със журналистика се занимава от 2003 г. и има опит като радио и телевизионен водещ. В момента работи активно в сферата на разследващата журналистика. Тя е носител на награди от конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ за 2017 г. и 2018 г. и първа награда в категорията „Икономика“ на конкурса за чиста журналистика „Web Repоrt“ за 2018 г.

e-mail: marieta_dimitrova@mail.bg

Петя Михова

Завършила е бакалавърска степен по „Културология”, както и две магистратури – по „Вътрешнополитическа журналистика” и „Бизнес администрация – развитие на човешките ресурси” в СУ „Св. Климент Охридски”. През 2015 г. започва стаж в регионалния сайт „Gramofona.com”, след това работи в Радио „Фокус” – Бургас. От края на 2016 г. е репортер и водещ на новини в „Радио Бургас“. Тя постига най-добър резултат в „БНР – Академия 2018” с фичъра си „Далече от затвора”. През същата година е класирана в челната тройка на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“ за материала си „Саниран блок в Бургас протече след по-малко от година“.

e-mail: mihova_@abv.bg

Кристиян Юлзари

Кристиян Юлзари е студент по политология. С журналистика започва да се занимава през националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media още като ученик в Английската eзикова гимназия в Русe. Работи с текст, видео и подкаст. Темите, които го занимават, са социалните проблеми и младежката политика.