BG | EN

Екип ентусиасти учи глухи младежи от Пловдив на скално катерене

Проектът „Аз мога“ не само показва на тези млади хора вертикалния свят, но ги учи на нови умения
Снимка: „Под тепето“

Днес на Гребната база в Пловдив няколко младежи, които са слабочуващи и глухи, ще се докоснат за първи път до вертикалния свят на катерачите. Младите пловдивчани ще се запознаят със своите инструктури при стартрането на проекта „Аз мога“.

Целта на проекта е хора с проблеми със слуха, на възраст от 18 до 35 години, да се докоснат до нещо, което им е непознато, и да усетят, а надяваме се и след края му да продължат да упражняват придобитите умения по скално катерене, разказва Васил Попов – председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ – Пловдив и координатор на проекта пред регионалното издание „Под тепето“.

През следващите три месеца в града ще се проведат практически обучения за глухи младежи по скално катерене.

ВИДЕО с превод на езика на жестовете

Проектът се осъществява от СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ Пловдив, в партньорство с Въоръжените сили на република България, в лицето на 68-ма бригада „Специални сили“, СНЦ „Клуб за планинско-приложни спортове АГАРТА“ Пловдив, Регионална организация на глухите – Пловдив, Съюз на жестовите преводачи и подкрепен от програмата на Община Пловдив „Пловдив за младите“.

Към осъществяването на проекта са се присъединили и много доброволци – катерачи, спелеолози, психолози, допълва „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините