BG | EN

Една неразказана история за КАТ в Благоевград

На 22 май т.г. служители на отдел „Вътрешна сигурност“ в Министерството на вътрешниет работи и Икономическа полиция внезапно нахлуха в сградата на КАТ в Благоевград. Според последвалата информация целта на акцията е била „да се установят длъжности престъпления на служители“. Изненадващо по сигнали за подкуп задържан бе и директорът на Пътна полиция в Благоевград Данаил Стоицов, заедно с още петима свои колеги.

По-късно на Стоицов бяха повдигнати три обвинения. Едното за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто обвинение бе за престъпление по служба, а третото- за подкуп.

Докато всички все още коментират ситуацията около арестите, със „За истината“ се свърза Богдана Бирбатева, за да разкаже за свои премеждия, свързани с КАТ-Благоевград и вече бивша служителка на дирекцията.

Бербатева разказва за нарушения, направени от синът на въпросната служителка, за множеството сигнали, които е подала до отговорните институции, за липсата на отговори и за една призовка, последвана от странна проверка в КАТ-Благоевград.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините