Единият от братя Галеви не плащал с години такса смет

Снимка: saparevabanya.bg

Единият от братя Галеви – Ангел Христов – не е плащал с години такса смет и е вписан в  списъка на некоректните платци на общината в Сапарева баня, съобщи БНР. По неофициална информация задълженията били за около 14 хил. лева.

Преди да изчезнат, за да не влязат в затвора с присъди за по 5 години, Ангел Христов и другият „брат“ Пламен Галев държали разкошно имение в с. Ресилово. Там сега живеят жената на Ангел Христов и децата му, а съпругата и децата на Пламен Галев са в Лондон, казали местните хора пред БНР.

Такса смет за огромния имот обаче не била плащана. Юристи обяснили, че имението се водило на офшорни фирми на Сейшелските острови или в Кипър и Братя Галеви не притежават нищо в село Ресилово. Затова и такса смет трябвало да се плаща от други лица.

В списъка фигурирали и имената на приближени до Братя Галеви. Общината изпратила писма до физически и юридически лица, че чрез съдия-изпълнител ще търсят неизплатените суми. Собственик на хотел, например, дължил над 90 хил. лв. данъци и не бил плащал от 2007 г.

На съдия-изпълнител са били дадени и физически лица, които дължат от 300 до 16 хил. лв. на общината, са уточнили от администрацията.

Преди няколко седмици, отново в информацияна БНР стана ясно, че около 50 бивши работници на фалиралата пътностроителна фирма „Апия“ няма да получат неизплатените си възнаграждения. От кюстендилското управление „Социално осигуряване“ им отказали плащане с аргумента, че договорите на работниците са били прекратени още през 2012 г. и поради това те не могат да бъдат обезщетени от Фонда за принудителни вземания. От пет-шест години над 200-те съкратени бивши работници на фалиралата преди няколко години „Апия“, свързани и с Братя Галеви, протестират и търсят инстанция, която да им съдейства и да получат заплатите си и допълнителните възнаграждения, предаде БНР.

Галеви са в неизвестност от 8 май 2012 г., когато се укриха и са обявени за международно издирване.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам