BG | EN

Евакуация на гара Славяново заради теч на газ от цистерна

Снимка: radian.bg

Теч на газ пропан-бутан от цистерна на товарна влакова композиция в гара Славяново тази сутрин е наложило евакуация  на работещите на жп гара Славяново и живеещите в близките къщи, както и временно спиране на движението на автомобили в района. При инцидента няма пострадали.

Според официалната информация, тази сутрин малко след 7 часа в оперативния дежурен център на службата за пожарна безопасност в Търговище е получен сигнал от тел. 112 за възникнал теч на газ пропан бутан от цистерна на спряла за редовна проверка на гара Славяново, община Попово, товарна влакова композиция, която е пътувала в посока София.

Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната от Попово.

Движението на автомобили в участъка от с. Медовина до с. Славяново е било временно преустановено и се е регулирало от служители на РУ-Попово. Незабавно са били евакуирани работещи на жп гара Славяново или намиращи се там граждани, както и живеещите в къщите в близост.

Благодарение на бързите действия на служителите на пожарната, изтичането на газ е било преустановено. По първоначални данни причина за изтичането е техническа неизправност в една от цистерните, предаде регионалното издание radian.bg.

Няма пострадали хора.

Направените от пристигнал на място екип на РДПБЗН-Търговище със специализирана техника за химическа защита замервания на въздуха отчели, че в него няма завишени нива на пропан бутан и няма опасност за гражданите. Движението на автомобили в споменатия участък, както и на изчакващите заради инцидента на съседни гари влакове, вече е възстановено.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините