BG | EN

Държавната финансова инспекция започва проверки на обществени поръчки в Ивайловград

Финансовите власти ще проверяват законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи по сключени договори с ДЗЗД „Армира 2020“ за ремонт на античната вила „Армира“.
Снимка: Община Ивайловград

Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ започва три проверки в Община Ивайловград. Те са в отговор на подадени сигнали от кандидат-кмета Наско Гелимачев(Граждани за Общината) и са свързани реализирани на обществени поръчки.

Първата проверка ще е за законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи по сключени договори с ДЗЗД „Армира 2020“ за ремонта на античната вила „Армира“.

Ивайловград тегли 5 млн. лв. кредит, за да довърши ремонта на античната вила „Армира“

Втората ще е за законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи по сключен договор със „Съмър Уърк“ ДЗЗД след възложена обществена поръчка за основен ремонт на горски пътища.

Третата е законосъобразност и документална обоснованост на извършените разходи с ДЗЗД „Дига“, София след възложена обществена поръчка за възстановяване на разрушени диги на река Бяла.

Обект, изграден с европейски средства в Ивайловград се оказа незаконен

По твърденията на Наско Гелимачев, че неправомерно се отпускат субсидии на животновъди, които нямат нито обекти, нито животни, и не отговорят на изискванията, за неправомерното бъдещо разходване на средства от европейските фондове сигналът е  е препратен по компетентност към дирекция „Противодействие на измамите“ към Държавен фонд „Земеделие“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините