Дъждовни води отнесоха част от плажа в Крайморие

Според концесионера на ивицата, причината е аварирала тръба на дъждовна канализация, но от ВиК твърдят, че те нямат такава на това място.

Снимка: kboggess from Pixabay

Дъждовни води отнесоха сериозна част от плажа в „Крайморие“. Според концесионера на ивицата, причината е аварирала тръба на дъждовна канализация, но от ВиК твърдят, че те нямат такава на това място. За случая информира Радио Бургас.

Първите сериозни поражения са забелязани преди 20-ина дни, по време на силната буря, коментира концесионерът Николай Димитров. По думите му, тръбите са изскочили на повърхността, върху пясъка, от придошлата вода. Последващите дъждове допринесли за това да се отнеме от пясъчната ивица пясъкът и да се натрупа вече пред входа на намиращата се в близост новоизградена лодкостоянка.

Според Николай Димитров, съоръжението е собственост на ВиК. Към водоснабдителното дружество препращат и от Община Бургас.

Концесионерът на плажа твърди, че още при първите поражения е информирал директора на ВиК по телефона, но отговорът бил „Ами, ще видим“. Затова уведомил и областния управител, и Община Бургас.

Щетите на ивицата ще бъдат възстановени, защото това е моя отговорност, но следващите дъждове проблемите ще се задълбочат, казва Николай Димитров и допълва, че до ден днешен няма предприети действия от страна на ВиК.

От Община Бургас коментират за Радио Бургас, че за момента няма опасност за входа на пристанището. ВиК – Бургас заявили, че те нямат дъждовна канализация на това място и проблемът най-вероятно е само от дъждовете. Монтираната тръба не била тяхна, а дъждовна канализация там щяла тепърва да се изгражда.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам