BG | EN

До 30 000 лв. глоба за организатора на несъстоялия се концерт на Smokie в Бургас

Комисия за защита на потребителите
Снимка: kzp.bg

Комисията за защита на потребителите (КЗП) издава заповед за нелоялна практика на фирмата „ЛИВЛОВ“ ООД, организирала концерта на SMOKIE в Бургас поради това, че събитието не се е състояло на предварително посочените място и дата.
Заедно с това фирмата ще понесе глоба до 30 хил. лв. След влизането в сила на заповедта потребителите ще могат да претендират за възстановяване на платените за билетите суми, посочват от комисията.

От КЗК припомнят, че концертът на SMOKIE трябваше да се състои на 9 февруари 2018 година в Бургас. Няколко дни преди датата на провеждането му организаторът е съобщил, че събитието ще бъде преместено във Варна.

Документалната проверка на КЗП установила, че в договора между организатора на концерта и компанията за продажбата на билетите „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“ е записано, че отговорността за връщането на парите в подобни на този случаи е на организатора.

Управителят на „ЛИВЛОВ“ ООД депозирал в КЗП декларация, в която твърди, че не е получил от „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“ сумите за издадените билети и в момента е в невъзможност да изплати парите за тях. От фирмата посочили още, че нямали преки отношения с потребителите, но  смятали, че имат морална отговорност и поради това се ангажират да започнат процедура по възстановяване на парите в срок от 3 дни от получаване на дължимите от разпространителя на билетите суми.
Комисията за защита на потребителите, обаче, обявявау че не счита, че предложеното решава проблема на хората, които не са получили обратно парите си, и продължава процедурата по издаването на заповедта за нелоялната практика.

По повод постъпили жалби от потребители от месец февруари до момента КЗП е извършила редица проверки на разпространителя на билетите „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и на адреса на регистрация на фирмата на организатора „ЛИВЛОВ“ ООД, до когото впоследствие е била изпратена и покана за явяване в Комисията. Усилията на институцията са насочени предимно в посока съдействие за възстановяване на парите на потребителите, които не са посетили преместения във Варна концерт, съобщават още от КЗК. Поради съмнение за измама от страна на двете дружества, Комисията е изпратила жалбите на засегнатите граждани до Полицията, си посочва още в съобщението до медиите.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините