BG | EN

Бойко Борисов в Благоевград: „Вместо да сте благодарни, двама-трима се злобат и се дразня“

Снимка: скрийншот blagoevgrad-news.com

„Месец – два“ е дал премиерът Бойко Борисов днес на археолози и експерти, да намерят решение за трасето на автомагистрала „Струма“ и в същото време да бъдат запазени археологическите находки от античното селище „Скаптопара“ край с. Покровник.

Днес Борисов е посетил разкопките край Покровник и е направил оглед на участъка от автомагистрала „Струма“, при който те бяха открити. Премиерът е бил придружен от министрите Николай Нанков, Ивайло Московски, Боил Банов и Владислав Горанов.

В отговор на въпроси от присъстващи на разкопките граждани министър-председателят е заплашил, че може да спре строителството на магистралата и да се насочат към строителство в северната част на страната, след което е поискал да му благодарят за това, което правителството прави в района на Благоевград.

Днешното посещение на премиера не внесе очакваната яснота за бъдещето на разкопките, тъй като не даде така чаканото от гражданите на Благоемвград решение. Борисов е уточнил, че „ще се събират комисии, които да стигнат до консенсус“, пише регионалното издание „Благоевград нюз“.

„Поведението на премиера Борисов към хората, които се събраха на разкопките днес, поражда противоречиви чувства“, пише още изданието.

„Вместо да сте благодарни за това, което сме направили в региона, тука излизат двама-трима да се злобат и почвам да се дразня“, цитира „Благоевград нюз“ думи на министър-председателя. Цялата среща между него и граждани на Благоевград, е била излъчвана и на живо в личната страница на Бойко Борисов във Фейсбук.

Как протече днешната среща на министър – председателя с граждани на Благоевград вижте във видеото на „Благоевград нюз“:

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините