BG | EN

До края на март Административният съд в Пловдив трябва да се произнесе по жалбите на ромите от Войводиново

Снимка: „Под тепето“

До края на март Административният съд в Пловдив трябва да се произнесе по жалбите на ромите от Войводиново за бутането на незаконните им къщи, съобщи регионалното издание „Под тепето“.

Общо 47 незаконно пребиваващи са били установени в ромската махала на селото, пише изданието, като се позовава на информация, изнесена по време на снощното
общоселско събрание във Войводиново, на което са присъствали и кметът на Община Марица, и кметът на с. Войводиново Димитър Тосев.

Иванов и Тосев са застанали зад исканията на жителите на пловдивското село – „закононарушителите в махалата да си получат заслуженото“. Проверките в ромския квартал установили, че голяма част от 47-те незаконно пребиваващи вече са се върнали по родните си места, а само 3 – 4 от ромските семейства с незаконни постройки имали право да бъдат настанени в социални жилища.
Адрес за кореспонденция, посочен в махалата във Войводиново, се оказал, пък, на ром – милионер.

Очаква се от 6-и до 28-и март Административен съд – Пловдив да се произнесе по 15 от жалбите за бутане на незаконни постройки в циганската махала във Войводиново. До момента съдът е отхвърлил другите две подадени жалби, се разбрало още по време на събранието.

Кметът на Марица изразил надежда, че съдебната власт точно и ясно ще си свърши работата. Пред хората той изразил възмущението си, че ситуацията във Войводиново е била използвана от политици и различни неправителствени организации.Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините