BG | EN

Доцент по аграрни науки е бил убит в Пловдив

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.
Снимка: podtepeto.com

Седемдесет годишният мъж е бил открит мъртъв край автомобила си в района на Военна болница в Пловдив късно снощи. По тялото му са били открити множество следи от нанесени удари. От Окръжна прокуратура – Пловдив потвърждават за регионалното издание „Под тепето“, че разследват убийство.

Има видими следи от травматични увреждания, но на този етап не можем да кажем каква точно е причината за смъртта. Ще изчакаме аутопсията, коментирал пред изданието зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Тялото е на 70- годишния учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков, който бил преподавател в Аграрния университет. Той е сред най-изявените агро специалисти в града, пише изданието. По информация на НОВА ТВ, доц. Нейков е бил пребит, починал е в резултат на раните от нанесения му побой.

По информация на регионалното издание „Под тепето“, Стефан Нейков се е пенсионирал преди около 6 години в института в Садово, където изкарва целия си трудов стаж. Специалистът по зеленчукопроизводство е участвал в множество разработки на нови сортове. Бил е ръководител на звено „Бюро за научно обслужване и маркетинг” в института. Последно, заедно със свои колеги, е бил съавтор на нов сорт алабаш. Въпреки пенсионирането си, не е спирал с работата нито за миг. Преподавал е и е бил изключително активен. Неговите приятели от Садово си спомниха, че дълго време е помагал ежедневно на свой колега, който е бил на легло, допълва „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините