Достъпът до плажовете и крайбрежните зони в община Варна е забранен

Снимка: За истината

Достъпът до плажовете и крайбрежните зони в община Варна е забранен със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града, считано от 00.00 часа на 12.04.2020г. до края на извънредното положение.

Заповедта указва да се преустановят посещенията и достъла на хора до крайбрежните зони и плажове на територията на община Варна. Към територията на общинатасе включват и популярни за разходки в момента плажове, като тези в курортните комплекси „Св.Св. Константин и Елена“и „Златни пясъци“, както и „Черноморец“, „Ветеран“, „Паша дере“ и др.

Забранява се достъпьт на превозни средства и граждани, от пътната настилка от източната част на Станчовата алея до бариерата на плувен комплекс „Приморски“във Варна, което на практика е цялата крайбрежна зона под Морската градина във Варна. Изключение се прави за автомобилите със специален режим на движение.

От РЗИ Варна са информирали областния управител и кмета на Община Варна, както и директора на ОД на МВР Варна, за да осъществяват изпълнението по контрол за изпълнение на мерките. 

Разпоредено е предварително изпълнение на заповедта.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам