Документи с лични данни от архива на ТЕЛК са разпилени в центъра на Пловдив

Снимки: „Под тепето“

Документи с лични данни от архива на ТЕЛК са разпилени в центъра на Пловдив след като днес е започнало събарянето на изоставена сграда, в която допреди няколко години се е помещавала Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) на града под тепетата.

За случващото се сигнализира регионалното издание „Под тепето“, което публикува и снимки от мястото. Сградата дълго време е стояла безстопанствена и редакцията нееднократно е алармирала, че постройката е опасна и в нея влизат ученици от близките училища, както и клошари. В началото на седмицата тя бе оградена, а наоколо бяха разлепени съобщения за предстояща санитарна сеч, пояснява „Под тепето“.

От администрацията на район „Централен“ в Пловдив са потвърдили, че сградата се премахва заради жалба на граждани и ръководствата на двете съседни училища, както и заради предписание за събарянето ѝ като опасна.

Изданието цитира районния кмет Георги Стаменов, ще Общината използва ваканционния месец август за събарянето, за да може до началото на учебната година процесът да е завършил.

Община Пловдив има стар проект на това място да бъде направен многоетажен паркинг, но в момента той е замразен и по думите на градоначалника ще се препроектира.

На този ета все още вървят съдебни спорове със собственици на съседни имоти и това е друга пречка, в допълнение към липсата на финансиране, строителството на многоетажния паркинг до момента да не е стартирало.

На фона на тази дългогодишна сага днес отново в сградата и по изтърбушените и входове репортер на „Под тепето“ се натъква на документи от архива на ТЕЛК, които съдържат лични данни и се пилеят наколо. „За истината“ умишлено не публикува снимките на документите.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам