BG | EN

Дознателката от Благоевград е давала поверителна информация на криминално проявения си приятел (Видео)

Разследващият полицай Розалина Кьосева е задържаният вчера служител на Областната дирекция на полицията в Благоевград. Това съобщи днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Кьосева е изнасяла поверителна информация в полза на лице, което е криминално проявено, а обвиненията, които са й повдигнати до момента са общо четири.

Акцията е проведена от Окръжната прокуратура в града съвместно с дирекция „Вътрешна сигурност“ в Министерството на вътрешните работи.

В хода на разследването са били събрани множество доказателства, сред които и записи от телефонни разговори на Розалина Кьосева. Жилището й е било обискирано вчера, в присъствието на нейния баща Георги Кьосев, който е заместник – директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград. В момента тай е в отпуск, който ще продължи до изясняване на случая.

Първото обвинение, повдигнато срещу Розалина Кьосева е за престъпление срещу правосъдието. В хода на разследването е установено и документно престъпление, има доказателства за престъпление по служба, както и за лично укривателство.


Човекът, в чиято полза дознателката е изнасяла поверителна информация е криминално проявеният Владимир Т. Двамата имали връзка, която продължавала вече няколко години.
В момента Владимир Т. е в затвора, където излежава присъда за разпространение на наркотици.

Кьосева е предупредила и укрила издирвания след като за него е била издадена Европейска заповед за задържане в Гърция, за пласиране на фалшиви банкноти евро.

Днес районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки каза, че сигнали за нерегламентираните контакти на Кьосева с престъпни фигури имало от година. “ В хода на разследването използвахме специални разузнавателни средства, разпитани бяха 13 свидетели, а предстоят и още разпити“, каза още Ковачки. Според него към настоящият момент престъпната дейност на полицейския служител е установена по категоричен начин.

Вчера в килията на приятеля на дознателката в затвора в Бобов дол е бил отркит мобилен телефон, по който двамата са разговаряли. Според продведеното до момента разледване Розалина Кьосева е давала на Владимир информация за следователи, съдии, прокурори и надзиратели в затвора и техните семейства.

Мярката за неотклонение, която предстои да бъде наложена на Кьосева ще се гледа най-вероятно утре.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео