Доброволци разясняват мерките за безопасност на посетителите в градския парк в Добрич

Снимка: Община Добрич

Общо 21 доброволци ще разясняват мерките за безопасност на посетителите в градския парк „Свети Георги“ в Добрич. Това съобщи кметът Йордан Йорданов, цитиран от местните медии.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев парковете бяха отворени за посещения при определени условия.

В сайта си добричката общинска администрация публикува апел към посетителите на градския парк да спазват указаните маршрути и да се съобразяват с препоръките на доброволците и служителите в парка.

От там припомнят, че се разрешава разходка на деца с родителите им и на бременни жени, като препоръчителната възраст на децата е до 12 г. Те могат да бъдат извеждани в парка само от членове на семейството между 9.30 и 18.30 ч. Единично спортуващи и собственици на кучета могат да използват парка до 9.30 и след 18.30 ч.

Задължително е носенето на предпазни маски и спазването на дистанция 2,5 м от други семейства. Посетителите на градския парк в Добрич трябва да използват обозначените маршрути за разходка, като избягват да докосват повърхности и да използват дезинфектант и ръкавици.

Забранено е събирането на деца и възрастни от различни семейства, използването на детски и спортни съоръжения, и пясъчниците, игрите на деца в група и с общи играчки, сядането на пейки и на тревата в парка, както и употребата на алкохол.

Препоръчва се на добричлии да не посещават парка ако имат температура, кашлица, задух, както и ако в парка има много хора. Посетителите не бива да остават повече от 2 часа и да не изхвърлят отпадъците си в контейнерите извън парка.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам