Днес започва проверка на открития нерегламентиран боклук в Червен бряг

Мястото, на което е открит заровения боклук
Снимка: принтскрийн Би Ти Ви

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен започна провека на открития в края на миналата седмица загробен боклук в изоставен стопански двор.

Пред БНР Стефан Цанев, временно и.д. директор на РИОСВ – Плевен, заявява, че ще изпрати свои служители там, за да установят произхода на боклука. На този етап нямало повече информация. Кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов обясни пред медиите, че е получил сигнала за загробения боклук в края на работната седмица. По думите му, изпратените на място общински служители открили сериозни количества опакован боклук. Той бил под земята, зариван отгоре с пръст. Може би е около 30-50 кубика, според първоначални оценки на общинските експерти.

Тепърва ще се изяснява чий е имотът, в който е намерен боклукът и знаел ли е собственикът за нерегламентираното загробване.

Би Ти Ви пропомня, че през май екониспектори засекли два незаконни опита за нвос на боклук в страната. Това е станало при проверка на влизащи в България камиони през „Дунав мост 2“. Те е трябвало да стигнат до площадката в Червен бряг, която вече е била затворена.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам