BG | EN

Дисциплинарно уволненият директор на горите в Благоевград е върнат на работа

Снимка: Благоевград нюз
Иван Гергов
Снимка: „Благоевград нюз“

Уволненият дисциплинарно от поста си бивш шеф на Регионалната дирекция на горите в Благоевград Иван Гергов поема управлението на „Държавно горско стопанство Кресна”.  На 18 март т.г., той беше представен пред колектива на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие.

Заповедта за назначаването му идва месец след като стопанството временно се ръководеше от главния лесничей инж. Ваня Мицова.

През юни миналат година, Иван Гергов бе уволнен дисциплинарно, след разследване на няколко сигнала за различни нарушения. Едно от тях бе именно имотът, за който „За истината“ писа през март миналата година. Имот собственост на Дирекцията бе отдаден под наем и се ползваше с различно предназначение, от това, което има. Нарушена бе изрична заповед на Министъра на земеделието – Румен Порожанов.

Другата причина бе забавянето на заповед, касаеща запечатването на цех, собственост на дървен бос от Разлог.
Направена бе проверка в дирекцията около незаконна дейност на цеха и е трябвало Гергов да издаде заповед за спиране на работата на цеха на бизнесмена Ив. Ю. , което не се е случило.

Според проверяващите тогава директорът бе допуснал сериозни нарушения. Проверката по случая с имота все още тече, наши източници от Дирекцията по горите потвърдиха, че голяма част от тях са викани на разпит само преди месец, събрани има и доста документи, но случаят със сигурност все още се работи от полиция и прокуратура.

Въпреки всичко, трудово-правният спор, очевадно е приключил в интерес на Гергов, който се върна на работа, макар и в по-малка дирекция. Проверките за извършени нарушения, обаче продължават и може да повлияят негативно на продължителността на престоя му на новата длъжност.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините