BG | EN

Дирекцията за строителен контрол пак ще проверява дали се строи на „Алепу“

Алепу, архив, Снимка: Петя Михова

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще проверява дали в местността „Алепу“ отново има строителна дейност, след като в социалните мрежи се появиха кадри от изливане на бетон с коментар, че в района продължава да се строи и в почивните дни.

Проверката е разпоредена от началника на Дирекцията Иван Несторов и според информацията от ДНСК ще се извърши утре, като има за цел да установи дали в района се извършва само брегоукрепване или не е спряно строителството на курортен комплекс.

След направената проверка през миналия месец, от ДНСК обявиха, че са констатирали само извършване на дейности по брегоукрепване, с цел осигуряване на безопасност в свлачищния район, за което е било издадено разрешение за строеж от главния архитект на Община Созопол и представлява първи етап от инвестиционния проект.

Със заповед от органите на ДНСК строителството на втория етап от проекта, който включва три сгради, отразени в издаденото разрешение за строеж, беше спряно.

Съгласно изискванията на закона след изграждане на брегоукрепителното съоръжение следва да се извърши мониторинг, който да докаже, че то ще изпълнява необходимите геозащитни функции. 

От ДНСК уточняват, че са отправени покани до строителя и човека, упражняващ строителен надзор на обекта, за съставяне на актове за установяване на административни нарушения.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините