BG | EN

Директорът на строителния контрол в София напуска поста си

Арх. Влади Калинов
Арх. Влади Калинов

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала и получила оставката на арх. Влади Калинов, директор на дирекция „Общински строителен контрол“, се разбра от пост на кмета в социалната мрежа Фейсбук.

Фандъкова е поискала обяснения за проверката за незаконно строителство на покрива на жилището, в което живее председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

„Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех“, заяви Фандъкова в профила си във Фейсбук.

Столичният кмет посочва още, че връща за ново разглеждане акта на район „Слатина“, откъдето са констатирали незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса.

„Дневник“ припомня, че председателят на КПКОНПИ имаше срок до четири месеца да премахне изграденото сам, като в противен случай то щеше да бъде съборено от Общината за негова сметка. Пламен Георгиев обжалва акта, от който следва, че изграденото на терасата му трябва да се премахне, а заповед на арх. Влади Калинов от 12 юни т.г. дава възможност постройките да останат с аргумента, че след пускането на сградата през 2007 г. нищо ново не е строено върху нея.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините