BG | EN

Директорът на полицията в Габрово е подал оставка

Младен Маринов - министър на вътрешните работи, Снимка: скрийншот НОВА ТВ
Младен Маринов – министър на вътрешните работи, Снимка: скрийншот НОВА ТВ (архив)

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово ст. комисар Борислав Бончев и той я е подал. Това съобщи самият Маринов в интервю за „Хоризонт“ от Лион.

По-рано днес оставката на габровския шеф на полицията беше поискана от премиера Бойко Борисов, който е заявил, че има основателни претенции към шефа на полицията. „За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това – да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи“, е казал Борисов от Дубровник, където е на икономическия и търговски форум „16+1“.

Министър-председателят е изразил съжаление, че напрежението между българи и роми в града се случва в момент, когато в чужбина са той, министър Младен Маринов и главният секретар на МВР.

Безредиците в Габрово започнаха в сряда, след като от ареста след 24-часово полицейско задържане бяха пуснати трима роми, пребили служител на магазин в Габрово, припомня Дневник. Последваха опити за саморазправа с живеещи в града роми и протестни шествия на габровци.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините