Директорът на Държавно горско стопанство в Силистра е задържан за подкуп

Прокуратура – Силистра
Снимка: пресцентър на прокуратурата

Директорът на ТП „Държавно горско стопанство“ в Силистра е задържан за подкуп, съобщиха от варненската апелативна прокуратура.

Инж. Георги Митев е арестуван в късния следобед в сряда, в кабинета си, след като поискал и приел 4600 лева, за да не извърши действия по служба като длъжностно лице, поясняват местни медии.

Парите били поискани и приети като „такса спокойствие“, съобщават от прокуратурата.

Според държавното обвинение, деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, като директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Днес Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение на Георги Митев. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 3 до 10 години лишаване от свобода , глоба до 20 хил. лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Провеждат се активни действия по разследването по досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра. Те се извършват съвместно с органите на ОД „Полиция“ в МВР в града. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Митев.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам