BG | EN

Директорът на дирекция „Образование и социални дейности“ в Габрово подаде оставка

Даниела Василева, директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово
Снимка: Скрийншот от bTV

Кметът на Габрово Таня Христова е приела днес оставката на директора на дирекция „Образование и социални дейности“ в общинската администрация Даниела Василева. Това става ясно от съобщение на интернет страницата на местната администрация.

„След създалото се напрежение в един от ресорите, за които отговарям и огромната незаслужена клеветническа кампания лично към мен, за да запазя честта и достойнството си и с цел нормализиране на работния процес, заявявам желанието ми да бъде прекратено служебното ми правоотношение по взаимно съгласие“, пише в заявлението на Василева за прекратяване на трудовия й договор.

Даниела Василева е служителката, пред която Маринела Лазарова – бившият управител на станалия известен със скандалните видеозаписи за насилие над деца център „Хризантема“ в Габрово, твърди, че на 18 декември 2016 г. е показала видео с жестокост към момиче на 18 г. Василева отрича да е виждала записа, както и да е получавала каквато и да било информация, писмена или устна, за случващото се в „Хризантема“. В хода на обвиненията между нея и Лазарова на светло излязоха истории от работното ежедневие в социалното заведение, които не оставят съмнение, че то е било съпътствано от междуличностни конфликти, прераствали в опити за манипулиране на децата и настройването им да вършат пакости. Според източник на „За истината“ съществува голяма вероятност подобни провокации да са станали повод и за скандалните видеозаписи, разпространени до медиите.

Тази седмица изтича срокът, който от прокуратурата дадоха на разследването по случая „Хризантема“ в Габрово. Вчера обаче стана ясно, че наблюдаващият прокурор е разпоредил да бъде разширен обхвата на проверката, което вероятно ще отнеме време. Предстои да бъдат проверени действията и на всички длъжностни лица, на които е вменен контрол върху двата центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Габрово, чийто ръководител е била Маринела Лазарова, както и да бъде изяснено дали ресорните служители от общинската администрация и дирекция „Социални дейности“ са посещавали цетровете, извършвани ли са проверки на място, колко чести са били те и какви констатации са направени.

Тихомир Георгиев е от вчера е управител на центъра за наставяне на деца и младежи с увреждания „Хризантема“. От досегашния екип са са останали трима служители, които са недостатъчни, за да се грижат за децата, заради което едно от тях, което се нуждае от 24 часова грижа, ще бъде преместено в друго заведение.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините