BG | EN

Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване

Снимка: скрийншот NOVA TV

Димитър Желязков – Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване. До края на деня се очаква да бъдат задействани всички механизми на международната правна помощ. Това включва европейска заповед за арест и Интерпол, съобщи в Бургас заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР. Гешев координира на място акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП, която се проведе днес по Южното Черноморие и в резултат на която по информация на прокуратурата са задържани членовете на организирана престъпна група, разработвана от 2016 година.

„Колегите имаха информация, че лицето ще напусне страната“, обяснил Иван Гешев, като пояснил, че службите предпочели да спазят плана: „Сложна организация, която включва десетки и стотици хора, предпочетоха да не отлагат планирания преди повече от преди един месец ден. Имаше риск от изтичане на информация“, посочил заместник-главният прокурор.

Всички останали 19 души са били задържани. Проверени са били десетки адреси, открито е било оръжие. Става въпрос за организирана престъпна група за палежи, рекет и побой. До края на деня ще стане ясно колко ще бъдат привлечени като обвиняеми, допълва БНР. На място са двама наблюдаващи прокурори, част от ръководството на ГДБОП и съдии от Специализирания съд.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините