BG | EN

Депутатът Димитър Аврамов отива на съд за търговия с влияние

Снимка: пресцентър прокуратура

Специализираната прокуратура приключи разследването срещу народния представител от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, предстои изготвяне и внасяне в съда на обвинителен акт. Това съобщи днес пресцентърът на държавното обвинение.

Според обвинението, в периода от 6 до 17 юни 2012 г. Аврамов (по това време – депутат от ГЕРБ) и други двама души в гр. Бяла Слатина, в гр. Плевен, в гр. Монтана и в местността „Тировец”, землище на гр.Монтана, са поискали 220 хил. лв. от бизнесмен и право на ползване на земеделски земи, за да бъде упражнено влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие” в Монтана и началника на местната полиция. 100 хил. лв. вече били получени от депутата преди това.

Срещу парите, получени от депутата и неговите съучастници, е трябвало да се повлияе на директора на Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Монтана да отмени заповед от 31.08.2011 г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, издадена на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ,  да  издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 ЗСПЗЗ за въвод във владение в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в полза на фирмата на бизнесмена, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на с. Стубел, област Монтана при издаване на заповед на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ за следващата стопанска година /2012/2013 г./.

Началникът на РУП – МВР – гр. Монтана  пък трябвало да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 г.

На 29 юни 2016 г. Софийският градски съд оправда Аврамов и Петков. По-късно обаче Апелативният съд отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийски градски съд, припомня по темата БТВ.

Главният прокурор поиска имунитета на Аврамов през юни 2017 г.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините