„Демократична България“ ще гласува срещу проектокабинета на ИТН

Пресконференцията на „Демократична България“
Снимка: скрийншот от видео

„Демократична България“ (ДБ) няма да подкрепи предложения от „Има такъв народ“ проект на кабинет. Това съобщи днес съпредседателят на коалицията Христо Иванов в парламента.

„Не можем да допуснем да предадем своите избиратели, подкрепяйки правителство, което не може да се нарече правителство на промяната“, заяви Иванов.

Той поясни, че решението е взето единодушно от всички политически субекти, членуващи в обединението.

„Този състав на Министерски съвет е най-слабият състав, който някога е излъчван в България. Най-доброто, което може да кажем за тези хора е, че ние не ги познаваме. А за някои и това не можем да кажем. Един от тях даде интервю и видяхте какво стана“, каза Христо Иванов.

Той обяви, че ДБ не се страхува от избори. „Но нашият призив е – Не горете мостове. Трябва да започнем веднага разговори какво да правим с третия мандат. Всички сме длъжни, извън ГЕРБ и ДПС, да седнем и да разговаряме“, посочи Иванов.

Той описа представата си за кабинета като технически, без ярки политически лица, с участието на изявени министри от служебния кабинет и времеви хоризонт от около 6-7 месеца. 

Иванов каза, че в декларацията на „Има такъв народ“, която описва приоритетите на правителството, няма ангажимент за смяна на главния прокурор Иван Гешев, реформа на съдебната система, смяна на шефа на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и редица други приоритети, важни за „Демократична България“.

Вчера своята позиция, че няма да подкрепят предложения от „Има такъв народ“ кабинет заявиха и от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам