BG | EN

Демократична България: Демонтажът на партията – държава няма да е лесен, но сме готови за предсрочни избори (видео)

Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев от „Демократична България“
Снимка: „За истината“

Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев от „Демократична България“ се срещнаха снощи със сипматизанти и журналисти в Благоевград.

„Моралната обосновка на това управление окончателно се е разпаднала”, коментира Иванов.

„Нашата политическа задача като извънпарламентарна опозиция, е да даваме решения на проблемите. И ние го правим. Това каза вчера по време на среща в Благоевград съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Миналата седмица внесохме в Парламента законопроект, с който може да се реши въпросът с натиска върху цените на горивата като се стимулира конкуренцията. Готвим се и ще представим текстове и за избирателния кодекс“, каза ген. Атанас Атанасов.

Според колегата му в коалицията Христо Иванов това, което е изкарало хората на улицата по време на протестите от последния месец, е нежеланието за реформи в България. „Създават се феодални владения на различни монополисти в различни сектори, каза Иванов. Пример е положението с „Лукойл“ и сектора на търговията с горива“.

Коалиция „Демократична България“ е готова за предсрочни парламентарни избори, казаха още Иванов и Атанасов по време на срещата си със симпатизанти. Според тях силите и енергията на коалицията им ще бъдат съсредоточени на местно ниво и предимно в областните градове.

„Имаме партия, която се е сляла с държава. Демонтажът няма да е лесен , каза Христо Иванов. Опитахме се да дадем начало на политическа алтернатива и смятам, че тя е успешна”.

Повече от пресконференцията на Атанас Атанасов и Христо Иванов вижте във видеото.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините