Делян Пеевски е извикан на разпит в ДАНС

Делян Пеевски на влизане в ДАНС
Снимка: Фейсбук

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е извикан на разпит в Държавната агенция „Национална сигурност“ ДАНС. Той влезе в агенцията преди минути, информира Mediapool.

Пеевски е отказал коментар пред медиите и помолил да се спазва дистанция, защото „има грипна епидемия“ и обещал занапред да прави публични изяви.

На сайта си ДАНС съобщава, че е започнала проверка във връзка с разкритията на международното журналистическо разследване „Досиетата Пандора“.

„Извършват се действия в съответствие със законовите компетенции на ДАНС, включително и обмен на информация с партньорски служби и организации. Проверяваните лица имат връзка с информация, изнесена в разследването на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) „Pandora Papers“, се посочва в съобщението на агенцията.

Най-вероятно това е причината за присъствието на бившия депутат там. В досиетата „Пандора“ името му излезе като български политик, притежаващ три офшорни дружества.


Вчера Антикорупционната комисия и НАП също обявиха, че започват проверки във връзка с журналистическите разкрития.

Информацията, че името на Пеевски фигурира в базата данни с офшорни фирми съобщи разследващият сайт Bird.bg. В отговор депутатът призна, че е свързан три дружества, но каза, че те никога не са извършвали дейност или сделки. Повече вижте тук

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам