BG | EN

Делян Добрев с преференциален списък за финансиране на общини на ГЕРБ в Хасковска област

Делян Добрев
Снимка: Иван Атанасов/“Сакар нюз“

Народният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев поиска допълнителни средства за финансиране на приоритетни проекти само за някои общини в Хасковска област.

В съобщение, изпратено до медиите, той информира, че е внесъл предложение за изменение на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. Като мотив за искането си е записал, че усвояването на тези пари по важни проекти „ще помогне на общините от област Хасково да задържат младите хора и да ограничат процеса на обезлюдяване“.

В искането си народният представител е изброил някои от жизненоважните според него обекти, с чиято реализация ще бъдат задържат младите хора.

Това са “Изграждане на паркова среда в кв. 864 в Хасково за 1 млн., реконструкция и обновление на „Общински център за култура и изкуства“ в Димитровград за 8 млн. „Повишаване на енергийната ефективност на Административна сграда и Ивайловград“, за 629 409 лева, реконструкция на тротоари, бордюри и настилки по улици в  Любимец за 5 млн. реконструкция на централен градски парк в Симеоновград за 870 000 лв.

В искането на депутата от Хасковска област обаче няма нито ред за граничната Община Тополовград, която е най-силно застрашена от обезлюдяване. По време на  управлението на ГЕРБ тя не получи нито стотинка от държавния бюджет.

В списъка на Добрев не фигурира и периферната Община Маджарово, чието население също намалява прогресивно, а заради проблемите с инфраструктурата е посещавана все по-малко от туристи. Същото е положението с другите малки общини – Стамболово и Минерални бани. Свиленград, който също се нуждае спешно от ремонт на пътища не фигурира в избирателния списък на депутата.

Община Харманли също не е упомената, макар че от 30 жилищни блока по време на трите управленски мандата на ГЕРБ бяха санирани само 4.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините