BG | EN

Делян Добрев отново подава оставка като депутат

Делян Добрев, Снимка: Скрийншот bTV
Делян Добрев, Снимка: Скрийншот bTV

Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, съобщават от ГЕРБ.

Добрев подава за втори път оставка в рамките на настоящият мандат на ГЕРБ. Предишният път – в края на 2017 година, Делян Добрев подаде оставка от всички заемани позиции след изнесена информация от народния представител от БСП Елена Йончева, че негови роднини са назначени на позиции в хасковската община. Оставката му, обаче, беше отхвърлена от мнозинството депутати, което се оказа противоконституционно, но самият Добрев по-късно сам е оттеглил оставката си.

По повод сегашната оставка Делян Добрев коментира, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ: „С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“. Добрев е аргументирал личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения.

По-рано днес оставка от поста зам.-областен управител на София е подал Томи Николов. В мотивите си към нея той е посочил медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване. Оставката му идва след публикация, според която Томи Николов и жената, с която живее – Ивелина Джартова, която е член на Столичния общински съвет от ГЕРБ, са си построили къща върху земеделска земя в село Сеславци в столичния район „Кремиковци“, на който Николов е бил кмет от 1999 до 2007 година.

Във връзка със станалия популярен в медиите като „апартаментгейт“ скандал, при който се разбра, че управляващи на високи позиции са си пазарили апартаменти на по-ниски от пазарните цени, оставки подадоха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от позициите си в Народното събрание, правосъдният министър Цецка Цачева, Зам.-министъра на спорта и кумица на Цветан Цветанов Ваня Колева, зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов. В отпуск, докато текат проверки, излязоха председателят и на антикорупционната комисия Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и шефа на Националната следствена служба.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините