BG | EN

Дело за укрити данъци в размер на близо 1 млн. лв. влиза в съда

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Николай В.  за укриване на данъци в особено големи размери, съобщи прокуратурата.

Николай В. е бил предаден на съд, затова че в от 13.07.2011 г., до 15.04.2013 г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление с 24 отделни деяния, в качеството му на лице, осъществяващо фактическа търговска дейност и функции на управител на данъчно задълженото лице – търговско дружество, като потвърдил неистина в подадени справки-декларации пред приходната агенция и приспаднал неследващ се данъчен кредит,  е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по Закона за ДДС и Закона за Корпоративното подоходно облагане в особено големи размери – 979 763 лева.

Според държавното обвинение, Николай В. не фигурирал юридически в структурата на дружеството, но реално извършвал и ръководител цялата му търговска дейност. Номиналният собственик нямал никакво отношение към дейността на търговския субект и получавал минимално възнаграждение от обвиняемия, за да фигурира името му като собственик и управител в Търговския регистър.

Спрямо Николай В. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Ако бъде признат за виновен Николай В. може да получи наказание от една до осем години „лишаване от свобода“, допълват от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините