BG | EN

Делото срещу учителката, шофирала след употреба на алкохол, влиза в съда (обновена)

Снимка: пресцентър прокуратура

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство за 44-годишната начална учителка в Хисаря, която бе хваната от полицията да управлява автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,85 промила.

Случаят е от 12 февруари 2020 г. След като вечерта излизала със свои познати, употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа сутринта, в 8,05 часа жената е спряна за проверка от полицейски екип докато шофирала лек автомобил „Опел Корса“, на път за работа. При проверката на полицаите, извършена в рамките на специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението, се оказва, че дамата шофира със свидетелство за управление, чийто срок на валидност е изтекъл през юли 2019 г.  При проверката за алкохол уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда. Това става ясно от обвинителния акт срещу преподавателката, който днес прокуратурата внесе днес в Районния съд в Пловдив.

По делото са приложени справки, разпитани са свидетели.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание, посочват от пресцентъра на прокуратурата. 

„Няма да обжалвам решението на съда и ще си понеса последствията“, заяви вчера пред камерата на Би Ти Ви учителката, която преподава физическо на децата в основно училище „Климент Охридски“ в Хисаря.

По-късно днес Районният съд в Пловдив постанови наказание от една година условно, 200 лв. глоба и отнемане на шофьорската книжка на обвиняемата за срок от 12 месеца.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините