BG | EN

Делото за смъртта на 8-годишното дете в Мездра се връща във Врачанския окръжен съд

Снимка: pixabay.com

Софийският апелативен съд отмени присъдата на Димитър Йотов – бащата на детето, чийто изстрел с пушка доведе до смъртта на 8-годишния внук на бившия депутат Тома Томов в Мездра. 

Информацията е била потвърдена пред Радио Видин от адвокат Светла Генова, защитник на почернената фамилия.

Случаят е от началото на миналата година. Момченцето беше намерено мъртво, а след това се разбра, че е било простреляно от свой връстник у когото играели заедно с необезопасеното ловно оръжие на бащата. Мъжът беше обвинен в това, че на 8 януари 2021 г. в гр. Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност и в резултат на това е последвала смъртта на 8-годишния Томи, като деецът не е искал и допускал това.

По-късно районният съд в Мездра и окръжният във Враца определиха наказание от 6 години затвор за Йотов, което той е започнал да изтърпява във Врачанския затвор. 

Решението на Апелативния съд в София е да върнат делото във врачанския окръжен съд с препоръки за промяна в квалификацията по текста от Наказателния кодекс, по който е осъден бащата на детето, произвело изстрел с пушка и причинило смърт. 

От вчера обвиняемият е у дома си и чака насрочването на ново дело в окръжния съд, допълва Радио Видин.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините