Делото за пътя до „летните сараи“, свързвани с Доган беше отложено за май

Още преди да бъде гласувана като частна улица от общинските съветници в Бургас, преминаването на граждани към обществения плаж в парк „Росенец“ беше невъзможно, заради поставена на пътя бариера за чието премахване Община Бургас и прокуратурата си прехвърляха отговорността.
Снимка: скрийншот видео Дрон Бургас

Бургаският административен съд отложи за 17 май т.г. делото, свързано с пътя в парк „Росенец“, водещ до т.нар. „летни сараи“, свързвани с почетния председател на ДПС.

Делото беше образувано по жалба на фирмите „Хермес солар“ ООД и „Стрейтлайн” ЕАД, които атакуват решение на бургаския месен парламент, с което пътят към сараите отново става общински.

В съобщението на административния съд в Бургас се казва, че по делото са постъпили молби за конституиране като заинтересовани страни, които са оставени без уважение от съда. Против определението е входирана частна жалба от Виолетка Михайлова Костадинова в качеството й на ЕТ „Виолетка Костадинова-Вилис 54 “ и Димчо Димитров Мутафов. Те обжалват решението на Общинския съвет от април м. г. Административният съд в Бургас е отхвърлил тяхното желание с мотива, че нямат правен интерес и те обжалват във Върховния административен съд в София. Така делото се отложи до произнасянето на ВАС.

„Предвид искането на страните да не се дава ход на делото в днешното съдебно заседание и постъпилата частна жалба против определение, което касае конституирането на страните и е преюдициално за разглеждането на настоящото дело, Административен съд –Бургас отложи разглеждането на делото за 17.05.2021 г. от 10.00 ч.“, се посочва в съобщението на съда. 

През м. април м.г. бургаският общински съвет преобразува пътят към т.нар. сараи от общински в частен, но след започналите граждански протести отмени решението си в края на месец юли. Това стана причина за водените в момента дела по казуса с пътя в „Росенец“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам