Делото за прекратените правомощия на кмета на Благоевград беше отложено

Илюстративна снимка: Административен съд – Благоевград

В 10:30 днес, в Административния съд в Благоевград  трябваше да се разгледа делото, касаещо прекратените правомощия на кмета Румен Томов и определението, с което съдия Ваня Вълкадинова спря изпълнението на решение на Общинската избирателна комисия (ОИК).

Делото обаче бе отложено за следващия вторник, тъй като Томов не бил намерен, за да му се връчи призовката, съобщи регионалното издание „Благоевград нюз„.

Така на практика, Благоевград още няколко дни ще е в очакване  на развитието  на този казус. Междувременно длъжността временно изпълняващ кмет на града се изпълнява от един от заместниците на Румен Томов – Ясен Попвасилев.

Мандатът на Румен Томов, който спечели последните местни избори в Благоевград, беше прекратен с решение на Общинската избирателна комисия в края на месец април т.г. Комисията взе решението след постановление на Върховния административен съд. Причината за него стана сигнал от бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, за това че участието на Томов във фирма е било заличено с едноседмично закъснение от законоустановения срок. Първоначално Общинската избирателна комисия не намери причина за прекратяване на мандата, но решението й беше атакувано в съда, който постанови друго.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам