BG | EN

Две нови свлачища в Смолянско и закрита среща на ОбС за срутището

Снимка: otzvuk.bg

Две свлачища затрудняват движението по пътя Смилян – Рудозем. Вчера в следобедните часове е паднала земна маса в района на отбивката за село Вълчан, която е откъртила предпазната мрежа.

По информация на регионалното издание „Отзвук“, движението се осъществява в едната лента, а участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Свлачищата се разчистват, а пътуващите негодуват: „Ужас. Пътуването в посока Смолян се превръща в „руска рулетка“, написа в социалната мрежа млад рудоземчанин.

Новият път в момента е най-бързата връзка, която свързва Смолян с Рудозем, Мадан и Златоград. Заради срутището край Тикале на 7 март бе затворен за движение главния път II-86.

Междувременно стана ясно, че по искане на Агенция „Пътна инфраструктура“ председателят на ОбС Смолян инж. Димитър Кръстанов е свикал заседание на Консултативния съвет, на което да бъде обсъден въпросът за срутището край Тикале и обходния път от Влахово. Въпреки, че съгласно Закона за местно самоуправление, заседанията на Общинския съвет и на комисиите му са публични, заседанието на Консултативния съвет към ОбС- Смолян е обявено като закрито за граждани, пояснява „Отзвук“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините