Две гимназии в Търговище минават на онлайн обучение, в Шуменско спират селските събори

Снимка на Gerd Altmann от Pixabay

Две гимназии в Търговище минават от днес на онлайн обучение заради увеличените случаи на  COVID-19 в региона.  СУ „Свети Седмочисленици“ и СУ “Проф. Никола Маринов“ ще провеждат занятия дистанционно до края на седмицата заради дезинфекция на сградите, съобщиха родители.

Първоначално вчера беше обявено, че всички училища в Търговище минават на обучение в електронна среда, но късно снощи родителите са били информирани, че присъствените занятиея се спират само за две учебни заведения. В останалите децата днес са в класните стаи, в някои училища часовете са намалени на 30 минути.

Получаваме информация от училищата в родителските групи във Фейсбук, иначе нямаше обявено нищо официално нито от РЗИ, нито от Общината, съобщи родител на второкласник в Търговище. 

Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров

в община Търговище са преустановени посещенията в пенсионерските клубове

за времето 15 октомври до 30 ноември. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.  Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. „червена зона“. Заразените с коронавирус през последните 14 дни са над 120 на 100 хил. души население, съобщиха от общинска администрация.

В Шумен областният кризисен щаб реши

да се спрат традиционните есенни селски събори

и всякакви празници на открито, организирани от пенсионерски клубове, читалища или кметства. Театрите, кината и кинозалите остават отворени при спазване на противоепидемичните мерки.

Въвежда се задължително носене на предпазна маска при посещението на всички пазари, включително и битаците.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам