BG | EN

Две високотехнологични наркооранжерии са били открити край Варна

Снимки: mvr.bg

Две високотехнологични наркооранжерии са разкрити след операция на сектор „Наркотици“ от Главната дирекция „Национална полиция“ в селища край Варна, съобщи пресцентърът на МВР. 
Едната оранжерия била установена в имот, собственост на 45-годишен мъж в с. Езерово, община Белослав. Там били открити 78 растения от типа на конопа в различен етап на развитие. При полевия наркотест растенията реагирали на канабис, с високо съдържание на тетрахидроканабинол. Оранжерията е била снабдена със скъпи торове, климатична инсталация и система за капково напояване. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа, а 45-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

На друг адрес, в с. Падина, община Девня, криминалистите са установили, че 41-годишен мъж, който отглежда наркотични растения. В дома му е открита високотехнологична наркооранжерия и 131 растения в различен етап на развитие. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 в, ал. 1, а мъжът също е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Двата случая се наблюдават от прокурор от Районна прокуратура, съответно във Варна и в Девня, става ясно още от полицейската информация.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините