BG | EN

Две автошколи във Враца са запечатани заради нередности

Снимка: Pixabay

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца,  два центъра за подготовка на водачи на моторни превозни средства са били запечатани за установени нередности, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Запечатаните автошколи са на територията на Враца, където проверяващите установили  нередности  във водената документация при подготовката на водачите. При проверките в двата пункта, в дните и часовете, обявени за теоретична подготовка, проверяващите не установили воденето на такава, както и липсата на курсисти.

Проверена и иззета е била водената в центровете документация. От МВР допълват, че предстои да бъдат проверени и финансовите постъпления, и начина на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са били актове и са били издадени заповеди за принудителна административна мярка.

Проверките са били планирани и проведени по идея на ръководството на ОДМВР Враца и в тях са се включили служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Враца,  представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“-София и НАП – Велико Търново.

Извършените проверки на територията на област Враца имат за цел да проверят качеството на обучението  в школите за шофьори, поясняват от МВР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините