BG | EN

Два тона дизел без документи за платен акциз открили митничари и полицаи край Любимец

 

Снимка: архив Агенция „Митници“ , Снимката е илюстративна.

Близо 2000 литра дизелово гориво без документи за платен акциз са задържали при съвместна проверка митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ от Митница Пловдив и служители от отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ от Районно управление на полицията в Свиленград, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 20.09.2018 г. митническите и полицейските служители извършили проверка в частен имот, намиращ се в землището в местността „Бикя“ край град Любимец. При проверката те намерили в имота два пластмасови съда с вместимост по 1000 л. и вкопан в земята метален съд, пълни с общо 1990 л. жълтеникава течност с мирис на петролен продукт, с плътност от 0,836 гр./куб.см, установена при измерване на място с денситометър. Наемателят на обекта, който е присъствал на проверката, не представил на проверяващия екип документи, удостоверяващи заплащането или обезпечаването на дължимия акциз, допълват от пресцентъра на митническата агенция.

Гориво е било задържано. Взети са били проби за лабораторен анализ за установяване вида на задържаната стока. Работата по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините