BG | EN

Двама отиват на съд за разораните дюни на „Смокиня“

Разораните дюни на къмпинг "Смокиня" 
Снимка: Радио Бургас
Разораните дюни на къмпинг „Смокиня“
Снимка: Радио Бургас

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд Иван Нончев и Манол Пазвантов, обвинени в противозаконно унищожаване на природна забележителност – „пясъчни дюни“ в местността Каваци. Там се намират къпнингите „Каваците“ и „Смокиня“.

От прокуратурата поясняват, че Иван Нончев е обвинен за това, че на 11ануари т.г. в гр. Созопол, на морски плаж в местност „Каваци“, в съучастие с Манол Пазвантов, действайки като подбудител и помагач, посредством верижна машина, собственост на Манол, противозаконно е унищожил 1295 кв. м. в защитена територия и прилежаща територия за опазването й, като от тях 1205 кв. м. – „пясъчни дюни в местност Каваците“, от които 821 кв. м. „бели дюни“, 337 кв. м. „сиви дюни“ и 47 кв. м. „зараждащи се дюни“. Според държавното обвинение, подбудителството на Иван Нончев се изразява в умишлено склоняване на Манол да унищожи чрез разораване посочената защитена територия, а помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на разораването и унищожаването на защитената територия, чрез даване на съвети и разяснения на Манол за местонахождението й, както и предоставянето на сумата от 1000 лева за извършване на разораването и унищожаването.

Манол Пазвантов е обвинен като извършител, посредством верижна машина, собственост на Манол, на противозаконното унищожаване на 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването й в местност Каваците.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи дата и час на заседанието по делото.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините