BG | EN

Двама мъже са обвинени за нападението над журналиста Димитър Върбанов

Илюстративна снимка: pixabay.com

Районната прокуратура във Велико Търново е привлякла като обвиняеми и е задържала за срок до 72 часа двама мъже във връзка с извършеното посегателство върху журналист вчера.

Според официалната информация, разпространена от пресцентъра на държавното обвинение, „И. И. и П. С. са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 26.09.2018 г. в гр. Велико Търново, в съучастие като извършители, умишлено и по хулигански подбуди причинили на Д. Върбанов  лека телесна повреда – престъпление по чл. 131, ал. 1. т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 вр чл. 20 , ал 2 от НК.“

Предстои днес Районната прокуратура във Велико Търново да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на задържаните лица.

Вчера НОВА ТВ съобщи, че репортерът на „Господари на ефира” Димитър Върбанов е бил нападнат от трима души докато работел над разследване. Върбанов и екипът му присъствали на внезапна проверка на стопанските полицаи в склад, в който преди време са открити храни с изтекъл срок на годност. Тогава е било установено, че съдържателите на склада подменяли етикетите на просрочената стока.

Днес БНР съобщи, че въпросният склад, в който преди три месеца са били открити големи количества негодни храни с подменени етикети, продължава да работи, а възбранените близо 10 тона храни все още не са унищожени. Агенцията за безопасност на храните е издала заповед за унищожаването им, но те все още са в склада, посочва пред репортер на радиото д-р Станимир Спасов от областната служба на aгенцията: „Те ще бъдат унищожени, но те се явяват веществено доказателство в случая. Складът го затворихме, но в склада има други храни, които отговарят на всички изисквания.“, обяснил той. По думите му при проверките днес не са били открити нови количества негодни храни.

По повод нападението на репортера Димитър Върбанов вчера, днес от 15 часа журналисти от Велико Търново, Казанлък и Стара Загора са обявили символичен протест пред полицията в старата столица.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините