BG | EN

Двама държавни служители са арестувани с голяма сума пари при зрелищна акция в Пловдив

Снимка: podtepeto.com

Днес при спецоперация на звеното за борба с организираната престъпност и икономическа полиция на метри от сградата на Второ районно управление в центъра на Пловдив са арестувани двама мъже на видима възраст около 40-45 години.

Патрулни автомобили са блокирали за близо 5 часа пловдивска улица заради провеждането на операцията, съобщава регионалното издание „Под тепето“.

Полицаите закопчали двамата мъже с белезници, завели единия до стената на близката къща, а другия сложили седнал на тротоара. После няколко часа броили пари. Акцията поразително напомнила на ареста на кметицата на столичния район Средец. Задържаните стояли в продължение на часове с белезници на тротоара.

По непотвърдени данни се касае за около 50 хил. лева в банкноти по 50 и 100 лева. Според едно от поемните лица, присъствали на обиска и изземването, става дума за подкуп, а мъжете са били наблюдавани дълго време, допълва „Под тепето“.

Съседи споделят, че са чули за „схема за източване на Здравната каса“. На този етап няма официална информация за акцията. Смята се, че заловените са служители на РЗОК – Пловдив, единият дори е на пост директор на дирекция.

По информация на БТВ, която цитира държавното обвинение, задържаните са общо 5 души, по подозрение за участие в корупционна схема. Давама от тях са служители на районната каса, а другите трима са участвали в схемата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините